Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Το φήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίο
του Δήμου Τρικκαίων

Εκδόθηκε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τα συνεδρίασης της Τετάρτης, 28-11-2018 και αφορά την πρόθεση της Κυβέρνησης για αλλαγή του νόμου που αφορά την λειτουργία των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, και αφού ο Σύλλογός μας έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το ψήφισμα έχει αποσταλεί προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων με κοινοποίηση προς τους 4 βουλευτές το νομού Τρικάλων και είναι το παρακάτων:

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Εκ του πρακτικού της αριθ. 28ης τακτικής συνεδριάσεως το Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων ΑΡ. ΑΠΟΦ. 756/2018
ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης επί πρότασης ψηφίσματος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων που αφορά στις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Ν. 1824/1988 "Ρύθμιση θεμάτων εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις".


Στα Τρίκαλα και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Τρικκαίων σήμερα 28/11/2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 συνήλθε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν της με αριθμ. πρωτ.: 45635 - 23/11/2018 προσκλήσεως του Προέδρου που έχει επιδοθεί στον καθένα σύμβουλο σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/2010 και το άρθρο 95 του Ν.3463/2006 (ΔΚΚ) παρόντος και του Δημάρχου κου Δημητρίου Κ. Παπαστεργίου.
Διαπιστώθηκε ότι υφίσταται νόμιμος απαρτία, δεδομένου ότι επί συνόλου 45 μελών βρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω μέλη (24)  . . . . . . . . . . . . . . .
 . . . . Μετά από τα παραπάνω ο κ. Πρόεδρος ενημέρωσε το Σώμα ότι έχει προκύψει ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που αφορά στην «Λήψη απόφασης επί πρότασης ψηφίσματος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων που αφορά στις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Ν. 1824/1988 "Ρύθμιση θεμάτων εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».
Στη συνέχεια κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει για το κατεπείγον του θέματος, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010.
Το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα για το κατεπείγον του θέματος.
Μετά από τα παραπάνω ο κ. Πρόεδρος, εισηγούμενος το 2o θέμα εκτός της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη του Συμβουλίου το ψήφισμα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων (υπογράφεται από τον Πρόεδρο του συλλόγου κο Άρη Ζιώζια και τη γραμματέα κα Κατερίνα Κωστοπούλου), στο οποίο αναφέρονται τα εξής :
(αναγράφεται το ψήφισμα που εκδόθηκε από τη γενική συνέλευση του Συλλόγου μας)
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων κ. Άρης Ζιώζιας ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα σχετικά και τόνισε πως αυτές οι τροποποιήσεις υποβαθμίζουν το Σχολείο και το οδηγούν σε κλείσιμο.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου των οποίων οι απόψεις και τοποθετήσεις τους αναλυτικά είναι καταγεγραμμένες στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης.
Κατόπιν, ο Πρόεδρος κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει σχετικά, προτείνοντας την αποδοχή των ανωτέρω ψηφίσματος και την προώθησή του στον αρμόδιο Υπουργό, καθώς και στους Τοπικούς Βουλευτές.
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη :
  1. Το ψήφισμα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.
  2. Την πρόταση του Προέδρου.
  3. Τις απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων που εκφράστηκαν κατά τη διαλογική συζήτηση και την ευρεία ανταλλαγή τους.
  4. Τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010.
Αποφασίζει Ομόφωνα
Εγκρίνει το κάτωθι ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων το οποίο αφορά στις προτεινόμενες τροποποιήσεις επί του ιδρυτικού νόμου 1824/1988 "Ρύθμιση θεμάτων εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
  1. Απόσυρση του άρθρου 40, παρ. 5γ του Σχεδίου Νόμου του ΥΠ.Π.Ε.Θ «Συνέργειες ΕΚΠΑ, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις». Καμία τροποποίηση και καμία προσθήκη στο άρθρο αυτό δε δίνει λύσεις στα προβλήματα της μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
  2. Άμεση εφαρμογή του ιδρυτικού νόμου των μουσικών σχολείων. Ειδικότερα, πλήρωση κενών θέσεων (όπως αυτές προβλέπονται από το νόμο), πιστοποίηση μουσικών σπουδών, ενεργοποίηση του νόμου και διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση αναγνωρισμένων πτυχίων στην Ευρωπαϊκή Μουσική (Ειδικό Αρμονίας), στη Βυζαντινή Μουσική και στα Παραδοσιακά Όργανα στο πλαίσιο λειτουργίας της δωρεάν δημόσιαςεκπαίδευσης.
  3. Πιστοποιημένη κατάταξη των αποφοίτων στα πρακτικά και θεωρητικά μουσικά και καλλιτεχνικά αντικείμενα σπουδών.
  4. Διορισμούς καθηγητών μουσικής και γενικής παιδείας με οργανικές θέσεις στα σχολεία μας.
  5. Άμεση κάλυψη των κενών σε μουσικά μαθήματα και μαθήματα γενικής παιδείας.
  6. Η διδασκαλία όλων των μουσικών οργάνων να είναι ατομική.
  7. Να ορίζονται με σαφήνεια στο αναλυτικό πρόγραμμα ως υποχρεωτικά τα μουσικά μαθήματα και τα μαθήματα αισθητικής παιδείας
  8. Εκπόνηση διδακτικών μουσικών εγχειριδίων και δωρεάν διανομή τους σε όλους τους μαθητές.
  9. Άμεση κάλυψη των αναγκών σε κτιριακές υποδομές, εξοπλισμό (μουσικά όργανα, εποπτικά μέσα, εργαστηριακός εξοπλισμός) και προσωπικό (νοσηλευτές, γραμματειακή υποστήριξη, καθαρίστριες, φύλακες πλήρους απασχόλησης).
  10. Δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς.
Θεωρούμε την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου για το θέμα το οποίο προέκυψε με το άρθρο 40 προσβλητική και απαξιωτική. Θέλουμε σχολεία στα οποία θα προετοιμάζονται και θα καταρτίζονται τα παιδιά μας στα αντικείμενα της μουσικής, του σχεδίου, του χορού και του θεάτρου στην περίπτωση που θα επιθυμούν να ακολουθήσουν μία αντίστοιχη επαγγελματική κατεύθυνση και όχι σχολεία «δημιουργικής απασχόλησης» όπου θα καλλιεργούνται απλά δεξιότητες και κλίσεις. Απαιτούμε πραγματικά δωρεάν δημόσια εκπαίδευση.
Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στον αρμόδιο Υπουργό καθώς και στους Βουλευτές της πόλης μας.
Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξ. αριθμό 756/2018
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ    
                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            ΤΑ ΜΕΛΗ
            ΛΑΠΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ακριβές Απόσπασμα
Τρίκαλα 28/11/2018
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΜΙΧΑΗΛ Ι. ΛΑΠΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου