Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Διαδικτυακή εκδήλωση ERASMUS+ του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

 Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο : “Pulling Down Barriers : Sharing life experiences on integration” «Καταρρίπτοντας Eμπόδια: Μοιραζόμαστε εμπειρίες ζωής για την αποδοχή της διαφορετικότητας», την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, στις 6:00μ.μ., στην πλατφόρμα ZOOM.



H εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της διάχυσης αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ229“Let’s Pull Down All Barriers”, με κωδικό αριθμό: 2018-1-IT02-KA229-048374.
Το Μουσικό Σχολείο, ως μέλος μίας πολυμερούς σχολικής σύμπραξης υλοποιεί το πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο του 2018. Αρχικά διετούς διάρκειας (2018-2020), το πρόγραμμα παρατάθηκε κατά ένα έτος, λόγω της πανδημίας COVID 19, έτσι ώστε να είναι εφικτή η ολοκλήρωση των εργασιών του.
Κύριος στόχος του προγράμματος και της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση στην αποδοχή της διαφορετικότητας και η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό και την εφαρμογή στρατηγικών και δραστηριοτήτων που ενισχύουν τη συμπερίληψη και την ενσωμάτωση όλων, στη σχολική τάξη και στην κοινωνία γενικότερα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος ERASMUS+, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με τα τέσσερα ευρωπαϊκά σχολεία που συμμετέχουν στη σχολική σύμπραξη :
• IT “Bachelet” IPSIA “Galilei” από την Γκραβίνα – Απούλια της Ιταλίας (Συντονιστικό Σχολείο)
• Santariskes Consulting Teaching Center από το Βίλνιους της Λιθουανίας
• Liceul “Andrei Mureșanu” από το Μπρασόφ της Ρουμανίας
• Secondary School “IES-ANDALUS” από την Αραάλ της Ισπανίας
Μέσα από τον παρουσίαση των πολυποίκιλων προϊόντων του προγράμματος θα προσπαθήσουμε να καταρρίψουμε όλα τα εμπόδια που μας χωρίζουν και να εστιάσουμε μόνο σε όσα μας ενώνουν, με τη συμβολή ειδικών προσκεκλημένων από κάθε χώρα :
• ΙΤΑΛΙΑ: Maria Michela Raguso, Πρόεδρος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού San Sebastiano in Gravina in Puglia
• ΕΛΛΑΔΑ: Kωνσταντινιά Νέου, Καθηγήτρια Πληροφορικής, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Παιδαγωγός για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
• ΙΣΠΑΝΙΑ: Lamira Mohamed Salem Sidah, Μαροκινή μαθήτρια
• ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Jolanta Trinkuniene, Ψυχίατρος, Επικεφαλής του τμήματος Παρέμβασης στην Κρίση, για Παιδιά και Εφήβους
• ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Silviana Cioceanu, Σχολική Επιθεωρητής, Υπεύθυνη Κοινοτικών προγραμμάτων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Σας περιμένουμε την Τρίτη 29 Ιουνίου, στις 6:00 μ.μ., στην πλατφόρμα ZOOM, στον ακόλουθο σύνδεσμο:
Meeting ID: 857 5493 4545 / Passcode : Erasmus.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά και σε LIVE εκδήλωση στο Facebook, στη σελίδα :
Εκ μέρους της Παιδαγωγικής Ομάδας
Ευαγγελία Σύρρου
Καθηγήτρια Γαλλικών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων
Συντονίστρια του Προγράμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου