Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

' 21 - Διήμερο Επετειακών Εκδηλώσεων

 


27 και 28 Νοεμβρίου 2021

Διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων συμμετείχε με την εκδήλωση «Ωδή στη Λευτεριά», με μια ομάδα 30 νέων μουσικών από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής υπό την επιμέλεια και διεύθυνση του κ. Νίκου Κοφίνα, ενώ στην  ορχήστρα συμμετείχε και ο κ. Γιώργος Κουβέλας.



  Η συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις εξαιρετικά σημαντική, αφού οι μαθητές μετά από δύο χρόνια σχεδόν εγκλεισμού παρουσίασαν μια μουσική συναυλία μπροστά σε κοινό, και μάλιστα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έναν εμβληματικό χώρο.

  Και να εκφράζονται με τη μουσική, την οποία καλλιεργούν και στην οποία εκπαιδεύονται, και να τιμούν την πατρίδα μας και όλα αυτά να λαμβάνουν χώρα στον ναό της μουσικής, στην πρωτεύουσα της Ελλάδας!



Η εμπειρία πολύτιμη, η ψυχική και παιδαγωγική αξία ανεκτίμητη !



 Το Σάββατο ήταν αφιερωμένο σε εκδηλώσεις των Μουσικών Σχολείων, είτε με βιντεοσκοπημένες παραστάσεις είτε Live, ενώ σε παράλληλες δράσεις υπήρχαν σε έκθεση έργα ζωγραφικής από τον πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα την Επανάσταση του 1821 και προβλήθηκαν ταινίες μικρού μήκους, δημιουργίες μαθητών γυμνασίων και ΙΕΚ.


  Το ίδιο βράδυ σε κεντρική εκδήλωση βραβεύθηκαν διακριθέντα έργα μαθητικών διαγωνισμών με θέμα το 1821 και τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασαν μουσικές τους δημιουργίες. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

  Η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στα Πανεπιστήμια με θεατρικές παραστάσεις και αποσπάσματα από ελληνικές όπερες και άλλα έργα με θέμα την Επανάσταση.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, ακολουθεί και το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων στον σύνδεσμο:

https://www.minedu.gov.gr/news/50832-28-11-21-giortazoume-tin-epeteio-tou-21- mesa-apo-tis-texnes-me-protagonistes-ta-paidia-mas-oloklironetai-to-diimeroepeteiakon-ekdiloseon-gia-to-1821-tou-ypourgeiou-paideias-kai-thriskevmaton-stomegaro-mousikis-athinon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου