Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Καλώς ήρθαμε στο Σχολείο

 


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων ευχόμαστε για το νέο σχολικό έτος δημιουργικότητα και υγεία σε γονείς και μαθητές.

    Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα τα νέα μέλη της σχολικής μας κοινότητας, τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου.

    Συγχαίρουμε επίσης τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας για την επιτυχία τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

    Η επιστροφή στο σχολείο σε περίοδο πανδημίας μετά από μεγάλο διάστημα αποτελεί μία ιδιαίτερη συνθήκη για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές, οικογένειες). Η επάνοδος στο σχολείο με τη νέα σχολική χρονιά ως διαδικασία σηματοδοτεί την επιστροφή στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα προκαλώντας συχνά ανάμεικτα συναισθήματα στον τρόπο που οι μαθητές βιώνουν την επιστροφή στο σχολείο.

    Όλοι εμείς οι γονείς έχουμε κοινούς προβληματισμούς και κάνουμε τις ίδιες σκέψεις για την ομαλή προσαρμογή στις νέες συνθήκες και την εύρυθμη σχολική πορεία των παιδιών μας. Άλλωστε πάντα τα παιδιά μας θα είναι η κυρίαρχη έγνοια μας και πάντα θα αναζητούμε τρόπους να τα βοηθήσουμε ώστε να ανταποκριθούν με τον αποτελεσματικότερο τρόπο στις προκλήσεις της ζωής.

    Στην παρούσα φάση, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπάρχουν ποικίλα θέματα που χρειάζεται να επιλυθούν (π.χ. τήρηση των κανόνων υγιεινής, θέματα οργάνωσης, χρήση μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα, μαθητές που θα λείπουν, ευάλωτες ομάδες μαθητών ή και εκπαιδευτικού προσωπικού κλπ.). Προς την κατεύθυνση αυτή η προσφορά μας τη χρονιά αυτή για τις ανάγκες του σχολείου ήταν η αγορά ειδών καθαρισμού και απολύμανσης για τις αίθουσες των μουσικών οργάνων.

    Οι νέες συνθήκες υγιεινής και αποστάσεων που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα και η διαχείριση της πανδημίας δεν μας επιτρέπουν φέτος να βρεθούμε από κοντά στην καθιερωμένη πρώτη συνάντηση – γνωριμία του Συλλόγου μαζί σας. Όμως να ξέρετε ότι μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε από την σελίδα αυτή, όπως και να καταθέτετε προβληματισμούς σας, σκέψεις σας στο email του συλλόγου pamsxtri@gmail.com .